Wanneer trek je je hond een jas aan?

  • Datum: 11-12-2023
  • Geschreven door: Yfke
  • Leestijd: 5 min.
Terug naar overzicht

De winter komt eraan, en terwijl wij onszelf inpakken in warme kleding, vraag je je misschien af: moet mijn hond ook een jasje aan?

Een jasje voor je trouwe viervoeter

De winter is nu echt aangebroken. Naast dat het de afgelopen tijd erg nat is geweest, hebben we nu te maken met sneeuw en vorst. Wij trekken een lekkere warme jas aan en dragen misschien wel handschoenen en een sjaal om onszelf lekker warm te houden. Sommigen hebben ook een jasje voor hun trouwe viervoeter. Maar wanneer haal je deze nou uit de kast? 

De grootte en vacht bepaalt

De één vindt het onzin, de ander heeft een heel assortiment. Het juiste antwoord op deze vraag is; kijk goed naar je eigen hond. Grotere rassen met een dikke (onder)vacht hebben hoogst waarschijnlijk geen jasje nodig. Kleinere hondjes die dus lager bij de grond staan, kunnen veel eerder last hebben van de kou. Honden met een dunne vacht of helemaal geen vacht, kunnen zichzelf veel minder goed warm houden. 

Blijf goed kijken

Wanneer je met je hond uit wandelen gaat, is het goed om naar hem te blijven kijken. Oogt hij blij en loopt hij actief mee, zal de kou hem waarschijnlijk niet veel doen. Loopt hij wat trager en wat meer ineengedoken, trilt hij misschien zelfs? Het kan heel goed zijn dat hij de kou dan niet prettig vindt. 

Terug naar overzicht