De Methode AW

Om de behoeften van de hond goed te begrijpen, gebruiken wij de gedragsmethode AW.

Een verrassende en resultaatgerichte methode

Wij helpen baasjes om duurzame positieve veranderingen in het gedrag van hun hond te bewerkstelligen, door hen onder andere te begeleiden en te ondersteunen bij het verkrijgen van inzicht in de behoeften van hun hond. Wij stellen de mens centraal in onze eigen methodiek en werken met baasjes die bereid zijn om te investeren in tijd en geld, die beschikken over een gezonde dosis zelfreflectie en begrijpen dat zij zelf een sleutelrol spelen in de oplossing van de gewenste gedragsverandering bij de hond. Wij 'empoweren' onze klant zodat zij met zelfvertrouwen, respect en ontspannen kunnen genieten van een leven samen met hun hond.

Je  kunt rekenen op jarenlange ervaring en vakbekwaamheid. We zijn een autoriteit op het gebied van hondengedragstraining en bieden op maat gemaakte oplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van hond en baasje.

Een verrassende en resultaatgerichte methode

Onze methodiek

Bij Hondengedragscentrum AW hanteren we een methode die volledig gebaseerd is op het natuurlijke gedrag van honden. We richten ons niet op het aanleren van kunstjes aan je hond, maar werken in plaats daarvan met lichaamstaal - de taal van jouw hond. Op die manier zal je hond je direct begrijpen. De tips en begeleiding die je krijgt van onze gedragsdeskundigen zijn praktisch en direct toepasbaar in je dagelijks leven.

Een sociale en ontspannen hond kan de beste versie van jezelf naar voren brengen. Dit bereiken we door ervoor te zorgen dat je hond de juiste gemoedstoestand heeft, namelijk rustig en kalm. Zowel jij als je hond moeten deze rust en kalmte ervaren, aangezien dit essentieel is voor blijvende gedragsverandering bij je hond.

Jij speelt een sleutelrol in het veranderingsproces met je hond. Jij bent de doorslaggevende factor bij het bevorderen van het gewenste gedrag van je hond op de lange termijn. Het nieuwe gedrag van je hond hangt namelijk af van jouw eigen gedrag als eigenaar.

Onze methodiek

Dierenwelzijn

Bij ons Hondengedragscentrum staat de zorg voor het welzijn van uw hond voorop. Ons doel is een liefdevolle, veilige en stimulerende omgeving te creëren waarin zowel honden als baasjes zich gelukkig en gewaardeerd voelen. Wij erkennen de uniciteit van elke hond en coachen baasjes om in te spelen op hun specifieke behoeften, voor een optimale kwaliteit van leven.

Een goede training speelt een essentiële rol in het welzijn van de hond, waarbij positieve instructies centraal staan om te benadrukken wat de hond wél kan en mag. Uiteraard staat bij ons ook de bescherming tegen mishandeling hoog in het vaandel; het creëren van een veilige en liefdevolle omgeving is cruciaal. Onze aanpak zorgt voor een harmonieuze interactie tussen baasje en hond, en draagt bij aan hun fysieke, mentale en emotionele welzijn.

Dierenwelzijn

Persoonlijk contact is onmisbaar

Op welke manier je ook in contact komt met ons Hondengedragscentrum, je spreekt altijd eerst onze gedragsdeskundige via de telefoon voor een intakegesprek. Wie ben je en waar loop je tegen aan met jouw hond en vooral wat zou je graag willen? Vervolgens legt de gedragsdeskundige uit welke hulp we kunnen bieden en welke kosten daar aan zijn verbonden. We prikken samen een datum voor een consult en we bevestigen de afspraak.

Het consult duurt ca 1,5 uur met een mogelijke uitloop naar twee uur. Na het consult ga je zelf aan de slag met alles wat je hebt geleerd om jouw hond de beste versie van zichzelf te laten zijn. Je kunt daarnaast ook samen fijn verder trainen en oefenen bij één van onze Trainingsscholen AW. Zo weet je zeker dat je de komende periode goed wordt begeleid en je alle nieuwe vaardigheden goed gaat beheersen om daar jouw nieuwe routine van te kunnen maken.

Het is heel begrijpelijk dat er in de periode na het consult nog vragen ontstaan. Onze gedragsdeskundigen houden regelmatig live Q & A sessies via Facebook. Je bent van harte welkom m op deze makkelijke manier dan je vraag te stellen. Ook leer je daar veel van de antwoorden op de vragen van andere baasjes.

Uiteraard kun je na het consult ook het Hondengedragscentrum mailen, bellen en/of een filmpje appen. Hierbij vragen we jouw begrip dat de vraag betrekking dient te hebben op hetgeen je hebt geleerd tijdens het consult. Als het om uitgebreide antwoorden gaat of andere onderwerpen dan die tijdens het consult zijn behandeld, dan kan het zijn dat we je een extra consult adviseren.

Persoonlijk contact is onmisbaar