Pakt jouw hond moeilijk zijn rust?

  • Datum: 27-11-2023
  • Geschreven door: Yfke
  • Leestijd: 5 min.
Terug naar overzicht

Leer hoe je jouw (energieke) hond helpt ontspannen met praktische tips voor actieve tijd, mentale stimulatie en rust.

Als je hond de hele dag door druk is, achter je aan loopt en moeilijk tot rust komt, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om hem te helpen ontspannen:

  1. Actieve tijd buiten: Zorg ervoor dat jouw hond voldoende beweging krijgt door de tijd die je samen doorbrengt buiten goed te benutten. Wandel eens wat langer en speel buiten ook lekker met je hond. Regelmatige lichaamsbeweging helpt bij het kwijtraken van energie. 
  2. Mentale uitdaging: Naast fysieke activiteit hebben honden ook behoefte aan mentale stimulatie. Geef hem uitdagend speelgoed, leer nieuwe trucjes aan of doe zoek en/of snuffel spelletjes om zijn brein te prikkelen.
  3. Routine en structuur: Honden doen het goed bij vaste routines. Probeer vaste tijden aan te houden voor voeding, wandelingen en rust. Dit creëert een gevoel van voorspelbaarheid en veiligheid voor je hond.
  4. Eigen rustplek: Creëer een comfortabele plek waar je hond kan ontspannen zonder gestoord te worden. Dit kan een lekkere zachte mand, een bench of een rustig hoekje in huis zijn.
  5. Plaatstraining: Leer je hond lekker op zijn plaats te blijven. Dit helpt niet alleen bij dagelijkse interactie, maar is voor veel meer situaties goed. Denk aan bijvoorbeeld: even op zijn plaats omdat je gaat eten, maar ook bij het aangeven van momenten van rust.

Zo leert je hond dat hij niet bij elke prikkel hoeft te reageren of achter je aan hoeft te lopen. 

Slaap hard nodig

Want net zoals wij mensen hebben onze honden rust en slaap hard nodig. Als wij voldoende rust en slaap hebben gehad kunnen we ons beter concentreren, hebben we meer energie en zijn we vrolijk. Dit geldt natuurlijk ook voor onze trouwe viervoeters!

Terug naar overzicht